maanantai 23. helmikuuta 2009

Kokemuksia, ihanuuksia..

Viime viikolla klinikalla näin keisarileikkauksen. Se oli ihmeellistä! Se ei ollut helpoin leikkaus, lapsi oli ihan valkonen kun lääkäri sai mahasta ulos, ja lapsi ei saanut heti henkeä. Kaikki meni hyvin ja lapsi alkoi huutaa. Siinä vaiheessa mun jännitys alkoi helpottamaan ja alkoi pyörryttämään. Siinä hengittelin syvään ja katselin kattoon :D mutta taju pysyi. jes! :) Lapsi oli ihana, ja kokemus hieno, vaikka leikkaukset ei sitten yhtään oo mun juttu kun rupeaa niin inhottamaan. Tänäänkin pieni leikkaus, enkä pystynyt kokonaan katsomaan ku tuli ällö olo. Mutta se ei haittaa, kokemuksia kokemuksia :)
Uima-altaasta ja auringosta sai viime viikolla taas nauttia! Vkl mentiin Hlane Royal National Parkiin ja sieltä tuli nähtyä NORSU, virtahepoja, sarvikuonoja, villisikoja, kauriita, wilderbeasteja, myrkyllisiä hämähäkkejä auton ikkunassa (esim. black widow,onneks ei oltu avoautolla :D) emu....krokotiileja yritettiin tiirata, mutta niitä ois saanut odotella kauemmin että olis nähny..kirahvitkin pysy jossain piilossa ja samoin leijonat...
Sunnuntaina päästiin kokemaan swazimaalaista aitoa maalaiselämää...yhteisö meiningillä elellään. Istuivat kaikki yhdessä puun alla ja olivat ystävällisiä. Tarjosivat perinteistä afrikkalaista ruokaa ja juomaa! Kokemus oli mitä hienoin, ja ripuliltakin jopa vältyttiin vaikkei olis uskonut kun samasta kiposta juotiin ja sormin syötiin. Käsiä varten tuotiin kulho missä kädet sai pestä ennen käsin syömistä. Kanat kävelee pihalla vapaana ja jonkinmoisessa aitauksessa oli vuohi jne. Talot näyttää vaatimattomilta, mutta sisällä on kaikki tarpeellinen, jopa tv. Yksi känninen mies ois tosissaan halunnut mut vaimokseen, ja sopersi mulle kysymyksiä, ja yritin kohteliaasti sanoa että ehkäpä nyt en tuu sun vaimoks. En tiedä miten se aiko mut maksaa kun sillä ei ollut varaa edes tupakkiaskiin (5 randia eli alle 50centtiä) Täällähän vaimo maksetaan lehmillä, yleensä 17 lehmää. mutta lehmien määrä vaihtelee minkä isä tai "myyjä" laittaa hinnaks. Mulle tuli 100 lehmän hinta, niin mies oli aivan ihmeissään! :D hah. no vitsiä vitsiä! Perinteisesti kun nainen "myydään" miehen vaimoksi, nainen ei näe perhettään enää sen jälkeen. Aika ronskia. Mutta kaupungeissa tuollaista tuskin enää on, enemmänkin maalla missä on perinteiset tavat.
Tällaista tällä erää! Hyvin täällä viihdytään! =)

2 kommenttia:

  1. 100 lehmää!!! eihän mullakaan ole varaa suhun=)!!!!!
    <3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

    VastaaPoista
  2. Aivan loistavaa ja oi niin ihmeellistä!:D

    Ja mitä ihmettä.. kyllä meiän Tellusta pitää saada enemmän ku sata lehmää!! ..ja suku tulee mukana, se on vissi;)

    VastaaPoista