tiistai 6. tammikuuta 2009

Johan se orpokoti lyötyi :D

Juu eilen jo paikka löydettiin ja johan se arki alkoi...Ja päästiin oikeesti näkemään mitä se afrikkalainen meininki on. Myös ruuan suhteen...nimittäin eilen oli ihan hyvää ruokaa, jotain puuroa ja papukastiketta ja salaattia, kaikki afrikkalaiset söi aterian käsin ja lapsilla meni ruoka suoraan suuhun kun ite söivät,ei lattialle tai päähän, oli sitte minkäikäinen vain 2-vuotiaasta ylöspäin. Mutta tänään ei ollut niin hyvä ruoka...nimittäin samaa puuroa ja joku sitkeä lihankimpale mikä oli suurimmaks osaks luuta..hyi hitto :D
Noh, lapset heti eilen kun mentiin sinne niin otti tosi hyvin meidät vastaan. Talon nuorin lapsi ei sanonut mitään ja otti mua vaan kädestä kiinni heti kun oltiin sisälle päästy. Muutenkin tosi äkkiä olivat kavereita ja laittovat mut lukeen niille kirjoja, vaikka ei oltu ees kunnolla paikkaan asetuttu. Eipä siinä mitään, Robin tuli ku kerkes (aika ei oo täällä niin tarkkaa) ja esitteli meille paikat. Lapset tykkää istua sylissä ja myös rimpuilla, joten niiden kans on aika rankkaakin koska jos yksi lapsi tulee syliin niin muutkin tulee, siinä on sitten sellanen apinalauma rimpuilemassa sussa :D Mutta tänäänkin housemama ajo lapset pois, ku ne oli aikansa meissä rimpuillu. Yks housemama aina sanoo että hänen lapsensa on "so naughty" vaikka nää kyllä on aika tottelevaisia jos vertaa suomeen.. Mutta nää osaa varmaan myös pelätä rangaistusta. Mutta kyllä ne tulee surustakin housemamalle kertomaan, mutta nää ei niin kauheesti mee itkemään äitille että toi teki näin ja näin. Nää osaa selvittää ite välinsä, tai sitten antavat asian vain olla :)
Sitten me varattiin lento Kapkaupunkiin. Oli niin tympeitä virastotätejä ja niin hitaita..eikä ees kortilla voinut maksaa..huh. Eli oli aika alkeellinen toimisto niillä täteillä.
Mitähän muuta? Tein tässä illalla tosi hyvää ja tuoretta kasviskeittoa. Kiva ku on aikaa tehdä ruokaa, ei vaan oo uunia niin tavat on aika vähissä...
No joo, orpokodista kerron lisää kun pääsen asiaan perille. Eilen oli muutes kamala myrsky! Täällä vuoristossa se sää menee useasti niin että päivällä kuuma, iltapäivällä ukkostaa,yöllä sataa. Ei tietenkään aina niinkään... Kuulemisiin :)

2 kommenttia:

  1. Sie joudut varmaan tiskaamaan itse;) Milloin työ menette Kapkaupunkiin? kuulostaa hyvältä. Sie et saa erikseen mitään kasvissapuskaa päivällä?
    Mie jumitan cadkurssilla, kun en tiedä, että osallistunko nyt vai en...Ne ei ole turhaan viestitellyt mulle sieltä Saksasta:( Mie olin kipeä viikonlopun, oli tylsää kun Kassu oli Tampereella. Päädyin leipomaan hirveästi Kainuulaisia nisuja ja rieskaa. Olihan kokemus:)

    VastaaPoista
  2. En saa, mutta en mä sitä lihaa pystynyt syömään, se oli jotain aivan kamalaa :D eikä me enää saada ruokaa ilmasiks, pitää maksaa jos haluu syödä, että siinä voi sitte valikoida. Mitenkään kauheen kaunista tai vaihtelevaa se ruoka ei ole. Tänään oli taas samaa puuroa ja kokonaista kalaa pilkottuna, joka oli tosi ruotoista. Eikä päivällä kuumassa tuu kamala nälkäkään. 2.3.09 lennetään Kapkaupunkiin ku bussilla matka olis kestänyt aivan liian kauan, ja ku bussien taso ei oo kamalan korkea :) Sä se oot taas innostunut leipomaan, hyvä Emma! :)

    VastaaPoista