sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Viikonloppu!

Perjantaina lähdettiin vähän aikasemmin tallustelemaan tänne kämpille ja soitettiin kyyti uima-altaalle. Siellä oli hyvä alottaa vkl! Raikasta uimista ja siideriä (ananas-siideriä, joka ei nyt täysin ollut mun makuun, mutta Etelä-Afrikkalaista se oli) Nää onkin täällä enemmän viini ja siideri ihmisiä, tietääkseni kaljat on exporttina..Joo tollasia sivutietoja :D Kuiteskin siinähän se perjantai meni ihan tavallisesti, päivä orpokodilla, jouduin open tehtäväänkin lukeen lapsille kirjaa ja kysyyn sadusta kysymyksiä :D
Lauantaille oltiin suunniteltukin kaupungille ja syömään menoa ja niin tehtiin. Lähdettiin ehkä joskus 11 aikaan kaupungille ja kun oltiin The Mallissa alko sataan ihan raivona. Sitten ukkosti ja myrkys heti kunnolla. Noh vähä siinä pyörittiin ja mentiin syömään sellaseen normi Tex Mex- paikkaan, jossa oli hyvää ja tavallista texmex-ruokaa. Sade roisku ikkunoista ja katostakin sisälle ravintolaan, mutta vain vähäsen :D Halpaa oli käydä syömässä, ku ruoka, kaljat ja jätski jälkkärinä makso kolmelta noin 20e. Tuon jälkeen oli sade jo laantunut, mutta voi että sitä vettä oli. Pikkunen joki oli noussut ja hanhet katto ihan ihmeissään että mitä meidän joelle tapahtu, ku nyt siinä vyörys vesi kamalalla vauhdilla ja mukana tuli aika isojakin puunoksia ja ties mitä rojua. Ja se vesi oli aivan ruskeaa, vaikka hetki ennen ukkosta näki ku hanhet söi pohjasta jotakin. Myöskin The Mallin edusta oli täynnä vettä, jouduttiin kiertään toisen oven kautta että päästiin kuivin jaloin ulos. Käytiin yhdessä vaatekaupassa ja todettiin että täällä on aika vähän kauppoja :D mutta samapa tuo. Mentiin ostaan hedelmät ja kaupasta ruokatarpeita. Ostettiinpa sitten 2l jätskipakettikin. Soitettiin luottokuski hakemaan ja kun päästiin kämpille huomattiin, että jääkaapissa ei oo valoja. Hitto, eikä valot tuu päälle. Mentiin "päätaloon" kysyyn hommasta, ja ne vaan hymyili että sähköt on pois, että ne tulee ehkä illalla tai yöllä, ei oikeen tiedä. Me oltiin silmät pyöreenä, että mites meidän jätskit jota on itseasiassa kolme litraa nyt pakastimessa :o Siinä otettiin iisisti, ja aika meni siihen että alko tulla pimeä. Aloin ettiin kynttilöitä että näkis ees jotain. Seiskan aikaan otettiin sitten jo aika hyvin sulaneet jätskit ja alettiin niitä syödä..Käskettiin naaapurinpoikakin syömään ja se vei äidilleensäkin :P Noh, sitte joskus puol kasin/kasin aikaan valot tuli! JES! oltiin jo että tässähän voi mennä päiviäkin... Ehkä reilun tunnin päästä sähköt meni taas, ja varmaan koko kaupungistakin, koska toisella puolellakaan tuolla rinteessä ei näkynyt valoja.. Mutta se katkos ei kestänyt kuin hetken.huh. :D Aloin jo melkeen toivoon että pysyis pois, niin joutuis tekeen kaiken tosi erilailla, se vasta opettais. Tuli myös mieleen että miten toi Private Clinicca pystyy toimimaan ku ikinä ei tiedä millon sähköt menee, ku niillä kuitenkin tehdään leikkauksiakin tuolla. Me nimittäin nähdään se paikka tästä meidän kämpiltä.



Tänään meni kans suunnitelmat pilalle, koska aamulla oli vielä kans satanut ja ilma on kylmä ja vähän on sadellut nyt päivälläkin. Ei olla voitu tehdä oikeen mitään. Suunniteltu vaan reissuja :) Mennään Kapkaupungin jälkeen Mosambikiin viikoks, sinne pitää vaan hommata viisumi, joten se on ens viikon hommana. Siellä on kuulemma paratiisimaiset beachit, mutta siellä täytyy myös olla hyvin varovainen, varkaita liikkuu. Tää on tällanen perussunnuntai- päivä. Harmi kun ei oo sitä lämpömittaria, niin näkis paljonko täällä oikeesti on lämmintä päivisin.
Toivottavasti kaikilla menee siellä hyvin ja on mukava kuulla teidän kuulumisia!



6 kommenttia:

  1. No joo,että kaikenlaista koet.
    Jäipä äitiliiniltä sanomatta,että otappas tyttökulta taskulamppu mukaan,,piti sanoman,mut niin vaan unohtui.
    Koettelemuksia ja kokemuksia!
    Kaikkea hyvää päiviisi!

    VastaaPoista
  2. Joo ite mietein kans ennen lähtöä sellasen ledi-lampun hankkimista mutta se sitte jäi, mutta ei hätää. Maijulla on taskulamppu ja kynttilöitä on kans. Jos lampun tartten niin täältä kyllä löytää sen. :)

    VastaaPoista
  3. Hullulta kuullostaa!!
    älä jää tulvaveden jalkoihin=)
    onko tuommoinen tulviminen yleistäkin siellä?

    VastaaPoista
  4. Niin ja tuo kuva missä luet noille skideille...se on aivan MAHTAVA!!!!!!!

    VastaaPoista
  5. joo kyllä tuo tulviminen varmaan aika yleistä on ku sitä vettä oikeesti kyllä tulee hulluna kun sitä tulee ja ukkonenkin jytisee heti kunnolla =)

    VastaaPoista
  6. Yhdyn Mikkoon kuvakommentissa:) Se on ihan kuin jostain Afrikkadokkarista. Toivottavasti ei aina sada! Mosambik kuulostaa aivan mahtavalta!!! Mie istun taas mallinnustunnilla, kun kuulemma ehdin suorittaa tämän:( Se ukkonen ja sadekin kuulostaisi erittäin kivalta, jos pääsis täältä loskasta pooooiiis!

    VastaaPoista