sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Mahtis wiikendi!

Perjantaina oli lämmin päivä ja orpokodilta lähdettyämme käveltiin eka kämpille, sitten kaupungille. Lähdettiin etsimään Mosambikin lähetystöä ja lopultahan se löyty mutta oli mennyt ajat sitten kiinni. Eli uusi yritys maanantaina. Mentiin kaupungille pizzalle ja jätskille, ja kaupan kautta kotiin. :)

Lauantaina sitten vuokrattiin auto ja ne tuli meidät kämpiltä hakeen. :) Ajeltiin Ezulwininiin kojuille. Niissä myytiin käsitöitä ja niitä kojuja oli 500m vieri vieressä, enhän mä kerennyt ees käydä ku 1/4 osassa ku tytöt tuli jo vastaan ku olivat käyttäneet kaiken rahansa ja lähdettiin hakeen lisää. Juotiin samalla kahvilassa hedelmäpirtelöt ja päätettiin lähteä Swazi Candle -paikkaan. Se oli ihana paikka. Mies näytti miten tekee kynttilänorsun, ja voi miten kätevästi se muotoilu kävi!! Kierreltiin siellä muutkin paikat, oli aika turistirysä loppupeleissä.
Sitten mentiin syömään Malandela'siin, ihana paikka ja hyvää ruokaa! Mahat täynnä lähdettiin etsimään Suomesta kotoisin olevan Tuiren Guava Calleryä ja löytyhän se, siellä oli oikeen Suomenlippu salossa! Siellä oli hopea ja kulta koruja, ja erikseen enemmän craft-kauppa. Kysyin myyjältä Tuiresta, ja sehän pyysi Tuirea meitä tapaamaan. Kello lähenteli sillon jo viittä, joten ei ollut paljon aikaa kun paikka meni kiinni viideltä. Juteltiin Tuiren kanssa suomeksi :) ja todella mukava nainen on. Kutsu kahville toiste paremmalla ajalla! Siinä se päivä vierähtikin ja lähdettiin ajamaan takaisin kämpille ihastelemaan ihania kuoseja ja koruja mitä oltiin ostettu =)

Autolla ajamisesta sen verran, että täällä on vasemmanpuoleinen liikenne, joten risteyksissä oli miettiminen mitä kaistaa ajaa. Minä ja Heidi toimittiin kuskeina, koska Maijulla ei ollut ajokorttia mukana. Molemmat kerran meinattiin ajaa risteyksen jälkeen oikealla puolella, mutta siksipä kartanlukijalla oli tärkeä tehtävä kertoa missä ja mihin ajaa, koska paikat täyty aina etsiä ja kääntymiset tuli aika nopeaa koska kyltit oli joko pieniä tai sitten ne oli liian lähellä risteystä :D mutta hyvin meni, ei kolhittu autoa ja opein hyvin mäkilähdönkin, kun auto hyyty mäkeen! Jep, aivan, ei ollut mikään kovin tehokas pirssi, vaikka pieni ja nätti olikin.



Oikein mahtavan kiva vkl ollut!!!! :) :) Kyllä hymyilyttää!
Tänään (jopa minä oma-aloitteisesti) herättiin kasin aikaan ja lähdettiin palauttaan autoa! Käytiin myös shoppaileen kaupoissa, tänään sateinen ilma, mikä ei nyt haittaa ollenkaan, koska olen hyvin ihanasti hikoillut jo pari päivää kun se aurinko palasi porottamaan! Ja kuten lupasin, en valittanut, en vaikka auto oli tulikuuma. Maiju sanokin hyvin, että suomalaisethan tykkää saunoa! Totta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti